Pozitiev Blijfe, themabijeenkomst over het gebruik van hulpmiddelen

Op maandag 17 december organiseert Pluspunt van 11.00 tot 15.30 uur onder de titel ‘Pozitiev Blijfe’ een themabijeenkomst voor senioren over het gebruik van hulpmiddelen. De bijeenkomst vindt plaats in Theater ’t Kapelletje, Van der Sluijsstraat 176 in Rotterdam. De bijeenkomst is gratis en bezoekers krijgen een lunch aangeboden.

Gerda Paul van MEE geeft een inleiding over het gebruik van hulpmiddelen als rollators en gehoorapparaten. Hoe vraag je het aan en wat zijn de vergoedingsmogelijkheden?

Na de lunch speelt theatergroep Nocturne de tragikomedie ‘Pozitiev Blijfe’. Het stuk gaat over theatergroep Nazomer die mag optreden voor omroep Max. Koortsachtig wordt gebrainstormd en gerepeteerd. Halen ze de deadline? ‘Pozitiev Blijfe’ is een tragikomedie over eenzaamheid, eeuwige vriendschap, geldgebrek, digitale verbijstering en laatste kansen.

Na de voorstelling vindt met de spelers een debat plaats over het gebruik van hulpmiddelen. Voelt u zich eigenlijk nog te jong voor een rollator? Bent u bang als gehandicapte gezien te worden als u een gehoorapparaat nodig heeft?

Informatie: Anneke Boer

Klik op de foto voor ons Jaarverslag 2022 (pdf)

 

Follow PluspuntSenior on Twitter