Dans is van alle leeftijden

Conferentie Dans + Kracht toont mogelijkheden van dans en beweging voor 50-plussers

Dansen stimuleert lichaam en geest, óók wanneer je de 50 bent gepasseerd. Daarom organiseren Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie, Kunstgebouw, stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland en de SKVR-Dansschool op 21 april 2008 een conferentie over dansen voor 50-plussers. Voor iedereen die met dans te maken heeft: dansdocenten, maar ook medewerkers van centra voor de kunsten, ouderenwerk, zorgcentra en andere organisaties die bewegingsactiviteiten voor senioren organiseren. En niet in de laatste plaats voor 50-plussers die zelf graag dansen. Deelname is gratis.

Speciale gast tijdens de conferentie is Fiona Ross, directeur van de Company of Elders. The Company of Elders is een gezelschap dat bestaat uit oudere amateurdansers. De groep komt ieder seizoen uit met een première van een professionele choreograaf en treedt op in binnen- en buitenland, waaronder het prestigieuze Venice Biennale Dance Festival.

Daarnaast vinden verschillende workshops plaats.

De conferentie Dans + Kracht maakt deel uit van de 50pk. cultuurmaand. April barst van de culturele uitjes voor jong en oud, maar vooral gericht op mensen met levenservaring. Culturele organisaties uit de hele provincie hebben de handen ineen geslagen om een programma samen te stellen voor 50-plussers die nog volop in het leven staan. Niet saai of belegen, maar in april dertig dagen genieten. ‘50pk. tijd voor cultuur’ is een initiatief van Kunstgebouw en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.

Meer informatie: http://www.50pk.nl

Informatie: Willy Hilverda


Workshop Dansimprovisatie (foto: Karin Oppelland)