Gelukkig ouder worden

Ouder worden wil bijna iedereen. Door de vergrijzing wordt er meer en meer een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid. Dat vraagt om nieuwe uitdagingen en omslag in het denken. Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid is nog geen waarborg voor ‘gelukkig ouder worden’. Met twee cursussen biedt Pluspunt handvatten om gelukkiger door het leven te gaan: Inspirerend Toekomstbeeld en Ongekend Talent.
De titel geeft al aan dat u zelf invloed uit kunt oefenen op het gelukkig ouder worden. Natuurlijk is dit niet in alle gevallen aan de orde. U kunt wel zelf keuzes maken en uw richting in het leven bepalen om die zaken te realiseren die bijdragen aan uw geluk

Op woensdag 29 oktober organiseert Pluspunt een themabijeenkomst over het project Ongekend Talent.
Senioren, 50-plussers, die voor de pensioengerechtigde leeftijd staan vragen zich vaak af hoe ze actief kunnen blijven en nieuwe mogelijkheden voor zichzelf kunnen ontdekken. Ze vragen zich af: Wat had ik altijd al willen doen, hoe kan ik dat bereiken, wat zijn mijn kwaliteiten, talenten en mogelijkheden, wat heb ik nodig om deze te versterken, hoe verwezenlijk ik die in concrete stappen?

Om deze senioren te begeleiden bij hun zoektocht hun talenten en mogelijkheden te ontdekken heeft Pluspunt het project Ongekend Talent opgezet.

Door Pluspunt getrainde 50-plussers begeleiden de deelnemers tijdens de cursus op hun ontdekkingstocht.

Op deze ochtend vertellen de trainers u over hun eigen ervaringen en wat het opgeleverd heeft. Aan het eind van de ochtend gaat u naar huis met eigen inzichten over uw wensen en toekomstbeeld.

 

Klik op de foto voor ons Jaarverslag 2022 (pdf)

 

Follow PluspuntSenior on Twitter