Themabijeenkomst - De kracht van vrouwen

Woensdag 9 december in het Bibliotheektheater

In 1871 werd Aletta Jacobs als eerste vrouw toegelaten tot de universiteit. In 1919 kregen vrouwen kiesrecht. Het is pas 50 jaar geleden dat gehuwde vrouwen voor de wet handelsbekwaam werden. Tot die tijd konden ze geen auto of huis kopen of bankrekening openen, zonder toestemming van hun echtgenoot.
Nu kunnen we het ons niet meer voorstellen je je dat niet meer voorstellen.
Vrouwenemancipatie en -empowerment zijn begrippen die niet meer weg zijn te denken in de huidige samenleving.

Om de authentieke vrouw te worden die je bent, en je unieke, individuele kracht te herkennen, is het belangrijk om dichtbij te beginnen. Je eerste stap is daadwerkelijk je eigen leven te 'leiden', je eigen leider te worden en jezelf het middelpunt van jouw leven te laten zijn.

Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie organiseert in samenwerking met Scala, expertisecentrum voor emancipatie en participatie een interactieve en inspirerende bijeenkomst om uw eigen kracht en talenten te ontdekken en te versterken.

Lezing door Wilma Gillis-Burleson
Wilma Gillis-Burleson was actief in het netwerk van Zwarte ZakenVrouwen Nederland en in 1997 zelf de eerste Black Business Woman of the Year. Zij is een netwerkster van de bovenste categorie, waarvoor ze in 2007 dan ook is onderscheiden met de H.H.Horstingprijs. Als Rotterdamse onderneemster is ze actief in het sociale domein en goed op de hoogte van de behoeften en kansen die Rotterdam aan vrouwen biedt.
Klik hier voor de tekst van de lezing.

Pluspunt Workshop Ongekend Talent
In de workshop leert u uw eigen talenten en kwaliteiten in kaart te brengen en om te zetten in een concreet stappenplan. Er komen vragen aanbod als: wat had ik altijd al willen doen, hoe kan ik dat bereiken, wat heb ik nodig om deze te versterken, hoe verwezenlijk ik die in concrete stappen?

Scala Workshop Wie ben ik, wat kan ik?
In de workshop wordt u op een speelse manier uitgenodigd om te vertellen wie u bent, wat u kunt en waar u trots op bent. Door het benoemen van eigen kwaliteiten wordt duidelijk hoeveel empowerment er in de zaal aanwezig is.

De themabijeenkomst begint om 10.00 uur. De toegang is gratis.

Informatie: Anja Moll

Klik op de foto voor ons Jaarverslag 2022 (pdf)

 

Follow PluspuntSenior on Twitter