MBO-studenten stellen openhartige vragen aan oudere homo’s


Klik op de foto voor meer foto's

In januari 2010 interviewden leerlingen van ROC Zadkine, afdeling Helpende Zorg, senioren van het COC. Hieronder het verslag van de deelnemende senioren.

Zeven bezoekers van de zondagmiddagsalon meldden zich spontaan aan om te worden geïnterviewd. Op maandag 11 en woensdag 13 januari vonden de interviews plaats in het COC. Op beide dagen waren vijftien scholieren aanwezig, onder begeleiding van een docente. Ieder van ons werd door een groepje van drie studenten geïnterviewd. Het interview was vooral gericht op ervaringen en belevenissen uit onze jeugd. Met name onze homoseksualiteit zou aan de orde komen.

Mijn hart ging open
De scholieren hadden zich terdege voorbereid. De meesten vonden het wel een beetje vreemd dat ze in een homocafé waren, maar hun spontaniteit werd daar in het gesprek niet minder om. Na enig aftasten werden er heel persoonlijke vragen gesteld, zoals: "Neuk je mannen ook?" Geïnterviewde Henk: “Ik had er geen moeite mee. Mijn antwoord was overigens natuurlijk: Nee, veel te gevaarlijk." Een ander begon over God te praten en vroeg hoe ik daar over dacht. Ze kwamen met bijzonder persoonlijke verhalen. Ik vond het heel fijne middagen. Mijn hart ging weer helemaal open. Dit soort jongeren zijn mijn leerlingen geweest, toen ik nog docent was!
Allerlei vragen en opmerkingen kwamen aan de orde, zoals: “Als je zelf homoseksueel bent, worden je kinderen dat dan ook?” en “U ziet er helemaal niet als homo uit”.
Na afloop kwamen er levendige gesprekken op gang. Heel leuk! De jongeren hebben er vast nog stevig over nagepraat.

Henk, Klaas, Rob, Tony, Ton, Rien, John (ouderengroep COC)

Klik op de foto voor ons Jaarverslag 2022 (pdf)

 

Follow PluspuntSenior on Twitter