Glans aan je leven!

Inspirerende workshops voor een positieve kijk op het leven

Glans aan je leven! is een serie workshops voor kleinere en grotere groepen. De werkvormen verleiden de deelnemers op een luchtige manier om in beweging te komen. In de basisworkshop maken de deelnemers kennis met de vijf levensgebieden van het APPEL-concept. Iedere vervolgworkshop sluit hierop aan, maar kennis van de basisworkshop is niet noodzakelijk.

In de vervolgworkshops gaan we dieper in op elk partje van de APPEL: Activiteit, Persoonlijke verzorging, Persoonlijke contacten. Eigen kwaliteiten en Liefdevolle aandacht.

We gaan er hierbij vanuit dat je elkaar op ideeën kunt brengen van hoe je het voor jezelf en elkaar leuker kunt maken.

De basisworkshop Poets je leven ’ns op
Een workshop die je aan het denken zet over manieren om plezier in het leven te hebben, ook al wordt het wat minder met mobiliteit, gezondheid, kennissenkring en financiën.

De workshop Activiteit: Meer doen met minder
Wat is er allemaal nog te ondernemen als je het moet doen met minder mobiliteit, minder uithoudingsvermogen of minder geld? Dat is veel meer dan je denkt.

De workshop Persoonlijke verzorging: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand?
Je voelt je zelf meteen al blijer als je werk maakt van je uiterlijk. Tips om de minpuntjes te verdoezelen en complimentjes uit te lokken.

De workshop Persoonlijke contacten: Contacten en vriendschappen zijn je ware rijkdom
Ouder worden betekent ook dat je mensen verliest aan wie je bent gehecht. Ontdek dat als je zelf je hand uitsteekt of steeds aardig groet, je leven nog vol van fijne contacten kan zijn. Wat kun je doen om contacten te leggen en te onderhouden? De deelnemers krijgen hiervoor handreikingen.

De workshop Eigen kwaliteiten: Ken je kracht
De talenten die je in de loop van je leven hebt ontwikkeld en jouw levenservaring heb je nog steeds. Ontdek wat jouw kwaliteiten zijn, welke kracht je nog steeds in kunt zetten om iets te maken of iets te doen waar anderen en jijzelf blij van worden.

De workshop Liefdevolle aandacht: Hand in hand
Aandacht geven en aandacht ontvangen, dit is niet altijd gemakkelijk, maar het is wel ieders behoefte. Hoe luister je echt, met aandacht? Hoe zorg je dat de ander uit de verf komt? En hoe stel je grenzen aan wat je wilt en kunt geven in een contact? In simpele oefeningen ontdek je waar voor jou de balans ligt en wat jouw eigen behoefte is.

De kosten
Niet-commercieel tarief: een workshop kost € 30,- voor kleine groepen (maximaal 10 personen ) en € 60,- voor grotere groepen, inclusief materialen.
Commercieel tarief: een workshop kost € 60,- voor kleine groepen (maximaal 10 personen) en € 120,- voor grotere groepen, inclusief materialen.

Profiel trainers
De trainers hebben allen een ruime ervaring in het begeleiden en trainen van mensen. Ze hebben een achtergrond als welzijnswerker, socioloog, filosoof, adviseur, trainer of logopedist.

Boeken
Wilt u een workshop boeken, neem dan contact op met Pascalle van Leerdam


Deelnemers basisworkshop