Langer zelfstandig wonen dankzij e-health

Op maandag 2 september organiseert Pluspunt een themabijeenkomst over de theorie en praktijk van e-health. De bijeenkomst vindt plaats in de Heulbrug, Schiekade 31e te Rotterdam. Het begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.

Misschien denkt u, e-health, wat is dat nu weer? Is het iets met computers? En wat heeft het mij te bieden? Misschien heeft u er al eens over gelezen of gehoord maar weet u niet precies waar het voor staat. Dan biedt deze themabijeenkomst u de gelegenheid er meer over te weten te komen.

E-health is het toepassen van informatie- en communicatietechnologie op de gezondheidszorg. Het is gezondheidszorg die gebruikt maakt van de moderne media zoals internet, mobiele telefonie, sociale media en beeldregistratie op afstand. In feite wordt de vroegere telefoonlijn vervangen door een digitale. Een voorbeeld is de Telezorg, via een beeldscherm heeft iemand contact met een zorgverlener. De inzet van e-health is dat mensen langer zelfstandig kunnen wonen.

Een van de sprekers is Wijnand Weerdenburg, programmamanager van Zorgportaal Rijnmond. Hij vertelt over de diverse mogelijkheden en ontwikkelingen van e-health, gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van ouderen.

U vindt hier het verslag van deze dag. 

            

 

Klik op de foto voor ons Jaarverslag 2022 (pdf)

 

Follow PluspuntSenior on Twitter